::: El Meu Diari d'Eines TIC :::

Després de fer i veure totes les intervencions a classe entre tots els companys sobre les eines que podem utilitzar durant el nostre període d’estudiant i de mestres, he estat provant algunes d’aquestes eines. A continuació faré una breu explicació de que consisteix cadascuna i el que m’ha aportat a mi.

Començant per “EL TREBALL COL·LABORATIU EN LES TIC”

Vam parlar sobre el treball col·laboratiu (que és molt important treballar-lo en totes les àrees) i vam conèixer diferents recursos telemàtics. Ens van mostrar diferents pagines web de projectes on jo em vaig quedar amb una, “Aigua 2000”.

Després vam veure recursos telemàtics on molts països del món treballen des de aquestes pàgines com: “IEARN” i “LACENET”.






Una altra eina que ens van explicar altres companyes a classe que jo ja coneixia d’abans era GLOGSTER, un recurs molt dinàmic on en forma de pòster podem posar fotografies, vídeos i text de forma molt amena. En l'actualitat s’utilitza en algunes escoles i en aquest cas ho feia servir una mestra d’anglès on ens ho va dir a tots en directe a través d’una trucada per Skype.
Aquí al meu blog ja hi ha un glogster fet per mi, però el que no coneixia era el Screenr” que serveix per fer un vídeo amb àudio on surt de fons una imatge fixa i la veu que vulguis gravar.

El vídeo que vam fer entre tots (treballant cooperativament): (Clica a sobre)



Després vam exposar nosaltres el MOODLE on no vam fer res del que teníem plantejat, ja que és una eina molt difícil que si no saps utilitzar-la t’entrebanques i això és el que ens va passar, així que vam intentar explicar que MOODLE era és una web educativa virtual que permetia als mestres crear comunitats d'aprenentatge en línia i vam ensenyar quines activitats podien fer els mestres per a que els alumnes.

Aquest va ser el nostre Prezi de l’explicació. (Clica a sobre)


Una eina més, WORDPRESS. És una eina molt interessant semblant a Blogger on permet treballar qualsevol aspecte que vulgui l’autor on es pot intervenir pujant text, imatges, vídeos, sons... Penso que és molt interessant perquè afavoreix el treball cooperatiu i també la construcció d’aprenentatge amb la resta dels companys.

I l’altre tema que vam tractar van ser PROJECTES INTERCULTURALS on els mestres de diferents llocs culturals poden compartir les seves tradicions amb la resta del món. Penso que és una bona eina per veure l’educació d’altres cultures i no només la nostra a més de poder aprendre a donar una passa més per millorar la nostra educació.



Una altra eina treballada a classe per un altre grup va ser la WEBQUEST on es van extreure les característiques més principals, ja que ja la havíem treballat a primer.

I vam poder veure una creada per els nostres companys on ens indicaven com utilitzar d’una manera determinada el PHOTOSHOP per retocar una fotografia i despres poder-la compartir tots en el Google Docs creat. Aquesta va ser la meva imatge amb la Carol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada