::: Internet Canvia La Manera De Llegir… i De Pensar? :::


Internet és un canal d'informació. Cada vegada és superior el temps emprat en navegar. La Xarxa filtra gran part del nostre accés a la realitat. Quina serà la influència d'internet en el cervell humà? Per a uns, podria disminuir la capacitat de llegir i pensar en profunditat. Per a altres, la tecnologia es combinarà en un futur proper amb el cervell per augmentar exponencialment la capacitat intel•lectual.
Nicholas G. Carr, expert en les TIC, assegura que abans es submergia en un llibre i era capaç de llegir-se pàgines i pàgines, però ara només aguanta uns paràgrafs. Es desconcentra, s'inquieta i busca altra cosa que fer.
El que queda per veure és si aquesta influència serà negativa, com vaticina Carr, o si serà el primer pas per integrar la tecnologia en el cos humà i ampliar les capacitats del cervell.

Segons JohnMcEneaney, oposar cervell i tecnologia és un enfocament erroni.

Un informe pioner sobre hàbits de cerca d'informació a Internet, dirigit per experts de la University College de Londres (UCL), indica que podríem trobar-nos en mig d'un gran canvi de la capacitat humana per llegir i pensar.
La gent en accés a diaris i llibres electrònics només "feien ullades".
Aquesta alteració de les maneres de buscar informació i de llegir no només afectaria als més joves, sinó a individus de totes les edats.

Carr insisteix que el problema és que a l'impedir la lectura profunda s'impedeix el pensament profund.

En definitiva, científics com Kurzweil destaquen el potencial d'Internet com a eina de coneixement.

Personalment penso que internet és una gran eina de futur ja que ha evolucionat molt i segueix fent-ho, el problema som nosaltres que no sabem aprofitar aquesta eina adequadament, pensem que com ja ho tenim tot al món de la xarxa ja no fa falta tenir tanta memòria ja que amb un sol clic ho podem tornar a mirar, i això provoca que vulguem coses concretes i no paràgrafs i paràgrafs de lletres.
Crec que tenim que aprendre a utilitzar la tecnologia i fer un petit equilibri entre intrernet, i nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada