::: Hipertext :::


Hipertext: com la paraula diu, text gran, són les pàgines que utilitzem a Internet, on a mig del text hi ha enllaços que van a altres textos, pots seguir l’enllaç que va a un altre pàgina o seguir el text.

Altres definicions d'Hipertext:

1. Un model teòric: una proposta d'organitzar la informació perquè es pugui llegir seguint relacions associatives i no només seqüencials.
2. Una abstracció: defineix una manera ideal en la qual tota la cultura escrita produïda per la humanitat podria estar a l'abast dels usuaris en un univers telemàtic, el ciberespai.
3. Una classe de programes informàtics: els que serveixen per a crear documents digitals susceptibles de ser llegits per la via de les relacions associatives.
4. Els documents digitals resultants.

Literatura Hipertextual
Els hipertextos poden ser electrònics o bé en paper. S'utilitza el terme "computer hypertext" per diferenciar els electrònics dels de paper.

Penso que l'hipertext pot ampliar el nostre discurs amb les fonts d’informació, és a dir, és un bon mètode per a apliar la informació que volem donar, però pot generar problemes perquè mai tenim la tranquil·litat de tenir tota la informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada